L1mburg Centraal: Vader uit Steyl ontwikkelt speciale muis

Jara en John met de speciale computermuis © L1 / Ruud van Broekhoven
Vader uit Steyl ontwikkelt speciale computermuis voor zieke dochter, jubilerende dirigent in Altweerterheide, het belang van goede slaap en een Amsterdammer die een boek schrijft over carnaval.
Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.

Vader uit Steyl ontwikkelt speciale computermuis voor zieke dochter

Een werelduitvinding bedacht op een zolderkamer in Steyl. John Helmes heeft een computermuis bedacht die ook door mensen met een beperking goed te gebruiken is. En dat bleef niet onopgemerkt. De Amerikaanse techgigant Microsoft gaat de muis in ontwikkeling nemen.

Jubilerende dirigent in Altweerterheide

Henny Kusters is al 40 jaar dirigent van dezelfde harmonie. En dat is een unicum. In Altweerterheide was vandaag een jubileumconcert ter ere van hem. Harmonie van het Heilig Hart floreert nog steeds ondanks de moeilijke corona-jaren. Ook dat is bijzonder. Volgens de leden was dat zonder hun dirigent, Henny Kusters, nooit gelukt.

Het belang van goede slaap

Financiële zorgen, de oorlog in Oekraïne en de klimaatcrisis. Er zijn tegenwoordig genoeg dingen waar je wakker van kan liggen. Het hebben van een goede nachtrust is nu misschien wel belangrijker dan ooit. Maar hoe krijg je die? We praten er aan tafel over met Aline Kruit, arts en slaapcoach.

Amsterdammer schrijft boek over carnaval

Een Amsterdammer die een boek schrijft over carnaval. Klinkt onwaarschijnlijk, maar het is echt waar. Schrijver Jan van Mersbergen presenteert op de 11de van de 11de in Venlo een carnavalsboek. Sterker nog, het is al zijn tweede boek over de Vastelaovend.
Bekijk hier de hele uitzending.