L1mburg Centraal: Is grote gekte op de huizenmarkt voorbij?

Stockfoto © iStock
Onno Hoes wordt waarnemend burgemeester Roermond, een grote brand bij een wegrestaurant in Sevenum, slotconcerten Rowwen Hèze onmogelijk zonder honderden vrijwilligers en is de grote gekte op de huizenmarkt nu definitief voorbij?
Dit en meer Limburgs nieuws:

Onno Hoes waarnemend burgemeester Roermond

Onno Hoes wordt waarnemend burgemeester in Roermond. Gouverneur Emile Roemer heeft de VVD'er zaterdag beëdigd. Hij volgt Rianne Donders op die per 1 november is opgestapt.

Vrijwilligers bij slotconcerten Rowwen Hèze

Dit weekend staat America in het teken van het jaarlijkse Slotconcert van Rowwen Hèze. Vrijdagavond was het eerste concert. Tienduizenden fans zagen de band optreden in een grote feesttent en die concerten zijn alleen mogelijk door de vele vrijwilligers van allerlei vrijwilligers.

Is grote gekte op de huizenmarkt nu definitief voorbij?

De afgelopen jaren bleven de prijzen stijgen en overbieden was de norm. Maar de grote gekte op de huizenmarkt lijkt nu definitief voorbij. Maar wat betekent dat? Daar praten we over met makelaar en voorzitter van de NVM-afdeling Limburg: Etiënne Erkens

Kids-middag Jumping Indoor Maastricht

De vorige twee edities gingen niet door maar nu is de geur van paarden weer terug in het MECC in Maastricht. 222 ruiters en amazones staat dit weekend aan de start tijdens de springwedstrijden. Er worden 25.000 toeschouwers verwacht, onder wie een paar honderd kinderen. Ze zaten op de tribunes en konden kennismaken met de paardensport.

Kerstverlichting op de timer

De dagen worden korter en de nachten langer. Kerstmarkten worden opgebouwd en steden hangen hun sfeerverlichting op. Maar dat kost geld, veel geld, zeker met de huidige energieprijzen. Daarom nemen Limburgse steden maatregelen. Zo laat Heerlen de verlichting een maand minder lang hangen en gaan in Venlo de lampen maar vier uurtjes per dag aan. In Kerkrade en Maastricht worden worden er dit jaar zelfs timers geplaatst om kosten te besparen.