Onno Hoes: 'Benieuwd naar de match tussen Roermond en mij'

Onno Hoes © Jean-Pierre Geusens
Onno Hoes wil als waarnemend burgemeester van Roermond ervoor zorgen dat de nieuwe burgemeester van de bisschopsstad in een gespreider bedje terecht komt.
Dat zegt Hoes in een eerste reactie op zijn aanstelling. De komende maanden is Hoes waarnemend burgervader in Roermond totdat er een opvolger is gevonden voor de opgestapte Rianne Donders.

Gebeld

Hoes werd gebeld door gouverneur Emile Roemer of hij de komende maanden de honneurs wil waarnemen in Roermond. "Ik had eigenlijk het voornemen om meer rust te nemen, maar als de gouverneur belt weet je dat je ja moet zeggen." En dat deed Hoes dan ook. "Het is een mooie opgave. Ik vind dat de verhoudingen moeten worden genormaliseerd. Het is al veel te lang dat men in onmin lijkt te leven. Ik mag er nu voor zorgen dat de nieuwe burgemeester in een iets gespreider bedje terechtkomt."

Informateur

Hoes vergelijkt zijn rol in Roermond met de functie hij vorig jaar had in het Gouvernement. Toen werd hij aangesteld als informateur en formateur in de zoektocht naar een nieuw provinciebestuur. "Daar heb ik de verhoudingen mogen normaliseren waardoor er nu een stabiel college zit. Daar ben ik trots op en ik hoop hetzelfde te bereiken in Roermond", aldus Hoes tegenover L1.

Liberale stad

De waarnemend burgemeester heeft zaterdag kennisgemaakt met de fractievoorzitters, het college en de directie van de gemeente. De komende week gaat Hoes zich nog inlezen om op 15 november te beginnen met zijn taak. "Roermond is een liberale en ondernemende stad, dus het is een mooi gebied om te gaan werken. Ik ben benieuwd naar de match tussen de stad en mij."