Nog niet alle bewoners Mondriaan terug na brand

De brand werd van twee kanten benaderd © L1 (Arthur Hubers)
Niet alle bewoners van de ouderenafdeling van ggz-instelling Mondriaan in Heerlen kunnen terug naar hun woning, na een brand van vrijdagmiddag.
Na de brand moesten 88 bewoners hun appartement verlaten, die door ambulancepersoneel werden gecontroleerd. Ook 15 medewerkers van Mondriaan werden onderzocht.

Senioren

Van de bewoners mogen er 66 terug naar hun appartement. Voor de 22 overige bewoners van zorgcomplex Wijerode is elders onderdak gevonden. Bij dat onderdeel op de Mondriaan-campus in Heerlen worden 65-plussers met psychische of psychiatrische problemen behandeld. Een deel van de patiënten zit intern.

Traumahelikopter

Bij de brand raakte een bewoner gewond. De man is naar het ziekenhuis gebracht, nadat hij ter plekke al eerste hulp kreeg van een per helikopter ingevlogen trauma-arts. De brand brak rond 13:00 uur uit in een van de kamers. De rook verspreidde zich door de gangen, reden voor de brandweer om groot alarm te slaan.

Onderzoek

Een bewoner was een tijd vermist, maar werd later elders in het gebouw teruggevonden. De brand was vrij snel onder controle, maar de brandweer heeft nog enige tijd nodig gehad om het gebouw en de kamers te ventileren. Naar de oorzaak van de brand wordt een onderzoek ingesteld.