L1mburg Centraal: Grote militaire oefening in Vredepeel

De training is bedoeld om internationaal voorbereid te zijn op grootschalige luchtlandingsoperaties. © ANP
Kleurrijk klimaatprotest in Roermond. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.
Dit is L1mburg Centraal van vrijdag 4 november 2022.

Internationale militaire oefening in Vredepeel

Meer dan duizend militairen uit Nederland, Duitsland, Polen en de Verenigde Staten, en zevenendertig helikopters, worden sinds deze week ingezet bij een grote militaire oefening vanuit de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel. De training is bedoeld om internationaal voorbereid te zijn op grootschalige luchtlandingsoperaties.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Kleurrijk, bloedserieus klimaatprotest in Roermond

Het is een kleurrijk gezicht, maar de boodschap is bloedserieus. Zo'n vijfentwintig jongeren gingen de straat op in Roermond om te demonstreren voor een eerlijk klimaatbeleid.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Drukte bij verkopers van warme dekens

Met de hoge energierekening in het vooruitzicht nemen we allemaal snel maatregelen om niet snel de verwarming aan te moeten doen. Voor de hand ligt dan om een warme trui aan te trekken, maar ook worden bij tochtige plekken als de deur gordijnen opgehangen en worden er volop dekens gekocht voor op de bank. Bij de stoffenkraam op de Markt in Maastricht zien ze nu al een toename van het verkopen van die dekentjes.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Ze zijn er weer, de slotconcerten van Rowwen Hèze

Het is een traditie die jaarlijks duizenden fans uit het hele land trekt, de Slotconcerten van Rowwen Hèze. Vrijdagavond en zaterdagavond zijn die in de grote tent in America.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Actie tegen grijze pieten in Venlo

'Kick Out Zwarte Piet' heeft een actie aangekondigd in Venlo. De actiegroep is het niet eens met de grijze pieten die meelopen tijdens de Sinterklaasintocht daar. Grijze pieten zijn volgens 'Kick Out Zwarte Piet' een "racistische schijnoplossing". Voor het eerst lopen er tijdens de Sinterklaasintochten in Venlo en Blerick ook roetveegpieten rond. Maar de grijze pieten van vorig jaar blijven dus ook aanwezig. De organisatie wil een geleidelijke overgang.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Les buiten het klaslokaal, bij het JIM in Maastricht

Voor basisschoolleerlingen is er niet leukers dan les krijgen buiten het klaslokaal. Dat geluk hadden 1500 kinderen, door een bezoekje aan het JIM in Maastricht.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Sloop gestart van Casa Verde in Kasteeltuinen Arcen

De sloop van de grote kas met mediterrane planten, de Casa Verde, in Kasteeltuinen Arcen is gestart. Na een storm in februari dit jaar en hierop volgend technisch onderzoek werd duidelijk dat de kas niet meer veilig was. Bezoekers werden niet meer toegelaten en besloten werd de kas af te breken na het zomerseizoen. Voor de bomen en planten uit de tropische kast wordt een nieuwe plek gezocht.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Venlo on Ice in december terug, in nieuw jasje

Nu de temperaturen weer omlaag gaan begint het wellicht weer te kriebelen om de schaatsen onder te binnen en de baan op te gaan. In Venlo moet je nog even een maandje geduld hebben. In december keert Venlo on Ice namelijk terug op de Oude Markt. De drie schaatsloze jaren heeft de organisatie benut voor een nieuwe opzet.
Bekijk hier de hele reportage terug.