Volt doet niet mee aan vertrouwenscommissie burgemeester

Archieffoto © Pieter Hoogband
De raadsfractie van Volt in Maastricht doet niet mee aan de commissie die op zoek gaat naar een nieuwe burgemeester.
De partij vindt dat een burgemeester democratisch moet worden gekozen. Uit principe levert Volt dus niemand voor de vertrouwenscommissie.

Achterkamertjes

"Volt beschouwt de achterkamertjespolitiek van het Nederlands burgemeesterschap democratisch illegitiem", meldt Volt Maastricht op social media. "Het ontbreken van een burgemeestersverkiezing in Nederland is een unicum in Europa en zeker niet iets waar we als democratie trots op kunnen zijn."
De commissie moet op zoek naar een opvolger voor burgemeester Annemarie Penn. Zij zwaait af op 1 juli volgend kaar, vlak voor haar zeventigste verjaardag.

Versnipperd

De partij vindt verder ook de verdeling van de plekken in de commissie een probleem: "Volt vindt dat die commissie zal moeten worden bezet door de grootste fracties in de gemeente Maastricht, niet door fracties met maar twee zetels." In de Maastrichtse gemeenteraad zitten 16 partijen verdeeld over 39 zetels. Volt is een van de zeven coalitiepartijen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!