Meldingen van mannen die kinderen aanspreken bij basisschool

Stockfoto. © iStock
Op een sportpark en een basisschool in Venlo zijn onbekende mannen gesignaleerd die in contact probeerden te komen met kinderen.
Basisschool De Zuidstroom en voetbalclub Venlosche Boys hebben er melding van gemaakt. De politie laat aan Omroep Venlo weten op de hoogte te zijn van de situatie.

Basisschool De Zuidstroom

De politie laat weten dat er niet intensief gezocht naar de personen in kwestie, omdat er te weinig concrete informatie is. Wel weet de politie dat afgelopen maandag en dinsdag scholieren van de Zuidstroom zijn aangesproken door twee verschillende mannen. Schooldirecteur Marinka Coenders laat weten dat ze de situatie erg serieus neemt. "We hebben afspraken gemaakt met de politie en zijn erg blij met die wisselwerking. We hebben iedereen op de hoogte gebracht en leggen onze leerlingen uit hoe je om moet gaan met zo'n situatie."

Venlosche Boys

Afgelopen woensdag was het ook bij Venlosche Boys raak. Voorzitter Tim Versteilen vertelt dat hij schrok toen hij ervan hoorde. "Een van onze jeugdtrainers die bij de politie werkt, sprak de man aan die langs de velden aan het lopen was. De man sprak Engels en vertelde hem dat hij uit Ierland kwam en op zoek was naar huisvesting. Toen de jeugdtrainer hem om zijn identiteitskaart vroeg rende hij weg", vertelt Versteilen. "Toen hebben we snel onze leden via WhatsApp ingelicht. Dat bericht gaat nu massaal in de ronde via social media."