Venlo on Ice terug met nieuwe opzet

Venlo on Ice © Omroep Venlo
Venlo on Ice keert komende december terug op de Oude Markt. De drie schaatsloze jaren heeft de organisatie benut voor een nieuwe opzet.
In aanloop naar een nieuwe editie van Venlo on Ice zijn de plannen voor een nieuwe opzet uitgerold. 'Het moet weer gaan om wat er op het ijs gebeurt.'

Cultureel erfgoed

"Na onze laatste editie hebben we binnen het bestuur gezegd, maar ook in overleg met de gemeente, dat we terug moesten naar de kern. En dat is eigenlijk het behoud van het cultureel erfgoed schaatsen voor kinderen", legt voorzitter Funs Swinkels uit. "Rondom dat uitgangspunt zijn we gaan bouwen."

Andere uitstraling

Voor de nieuwe opzet krijgt het paviljoen een nieuwe, andere uitstraling. "Het wordt een soort almhüte die rondom helemaal open is. We draaien het paviljoen een kwartslag zodat iedereen die bij ons in de horeca staat, met zijn biertje of glühwein, precies ziet wat er op het ijs gebeurt. Want daar gaat het om."

Gemotiveerd houden

"We hebben drie jaar natuurlijk de mogelijkheid gehad om dit concept tot in de puntjes uit te werken", blikt Swinkels terug. "Maar daar was ook een uitdaging. Vorig jaar werd ons evenement op het laatst geannuleerd. En het is best lastig om alle vrijwilligers, en ook het bestuur, gemotiveerd te houden. Ik denk dat ons dat goed gelukt is en ik hoop dat men het gaat beoordelen als een schitterend plaatje dit jaar."