Meer tijd voor rechtszaak ontucht oppaskindje

Stockfoto © Istock
De rechtbank in Den Bosch trekt meer tijd uit voor de rechtszaak tegen twee Limburgers die worden verdacht van ontucht met zeker zeven kinderen tussen één en zes jaar oud in de regio Eindhoven.
Donderdag besloot de rechtbank dat de zaak niet drie, maar vier dagen gaat duren.

Heel en Herkenbosch

De 54-jarige verdachte Nancy D. uit het Herkenbosch was oppas van de kinderen. Zij bekende dat ze ontucht met ze pleegde, terwijl haar 59-jarige medeverdachte Peter S. uit Heel zou hebben meegekeken via videobellen of op bewerkte videobeelden die de vrouw verstrekte. Zij heeft verklaard dat ze dat in opdracht van hem deed en dat ze zich liet meeslepen. De twee werden in juni vorig jaar aangehouden.

Gedragsdeskundigen

Volgens één van de advocaten zal het bespreken van de persoonlijke omstandigheden van de verdachten het zwaartepunt van de zaak zal zijn. "De conclusies van de gedragsdeskundigen liegen er niet om", zei hij, hoewel hij niet wilde zeggen wat de experts adviseerden.

Planning

De planning is dat de zaak op 17, 19, 23 en 24 januari wordt behandeld. Op de derde dag zijn het requisitoir, de strafeisen en het eerste pleidooi gepland. Verschillende ouders van de slachtoffers zullen vermoedelijk de tweede dag spreken. De uitspraak is gepland op 13 maart.
Donderdag spraken de rechtbank, de officier en alle betrokken advocaten van zowel de verdachten als de slachtoffers voorafgaand aan de inleidende zitting over hoe ze omgaan met de privacy van alle slachtoffers. Dat gebeurde achter gesloten deuren.