Venlo krijgt binnenkort een 'flexflitser'

Venlo krijgt naast de vaste flitspalen binnenkort ook een 'flexflitser'. © ANP
Automobilisten in Venlo passeren binnenkort een verplaatsbare flitspaal, de zogeheten flexflitser.
Het Openbaar Ministerie kondigde donderdag aan nog voor het einde van dit jaar twintig flexflitsers door het land te plaatsen die twee maanden lang 24 uur per dag de maximum snelheid van auto's controleren. Eén van die flitsers komt dus in Venlo. Andere steden zijn onder andere Hoorn, Amsterdam en Soest.

Dertig

Volgend jaar komen er nog eens dertig exemplaren in Nederland bij. Met de vijftig verplaatsbare installaties wil het OM voorlopig op 150 verschillende locaties handhaven op de snelheidslimiet. De flexflitsers komen te staan langs gevaarlijke wegen, waar het risico op ongevallen door kruisingen en oversteekplaatsen groot is. Het doel ervan is het aantal hardrijders terug te dringen en daarmee het aantal verkeersslachtoffers.

Aanvulling

De verplaatsbare flitspalen vormen een aanvulling op de vaste flitsers en de mobiele radar van de politie. Ze zijn volgens een woordvoerster van het OM gemakkelijk te plaatsen en te verhuizen, omdat ze werken met eigen accu's zodat er geen stroomvoorziening nodig is. Het OM zegt succesvolle pilots te hebben gedaan met het nieuwe fenomeen, zodat de verplaatsbare flitsers nu in heel Nederland worden ingezet.
De eerste flexflitser wordt dinsdagochtend geplaatst aan de Provincialeweg in Hoorn, een drukke weg waar vaak te hard gereden wordt en de afgelopen jaren meerdere ernstige ongevallen waren.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!