Rollercoaster voor rolstoelster na oproep voor baan

Sinita op haar eerste proefdag in Toverland © L1 (Sjors Abeling)
Een hectische week voor Sinita Slijpen uit Venlo. De 25-jarige rolstoelgebruikster plaatste vorige week oproep op facebook, in de hoop op een baan. Wat volgde was voor Sinita een ware rollercoaster.
"Lieve Facebookvrienden, ik heb jullie nodig", zo startte Sinita haar facebookpost.

Horeca

"Zoals de meesten wel weten is mijn grote droom om ooit in de horeca te werken. Een droom die voor mij persoonlijk lastig lijkt, vanwege het feit dat ik in een rolstoel zit. Dit weerhoudt mij er echter niet van om mijn dromen na te jagen en ik laat mij in mijn doen en laten dan ook zeker niet beperken door een rolstoel! Om mijn droom waar te maken ben ik op zoek naar een horecaondernemer die de uitdaging met mij aan durft te gaan en denkt in mogelijkheden en niet in problemen", schreef ze.

400 keer gedeeld

Die post werd in korte tijd meer dan 400 keer gedeeld. "Ik was totaal verbijsterd hoe snel dat dat ging" vertelt Sinita aan L1. Binnen korte tijd hadden meerdere bedrijven haar benaderd, waaronder Toverland. "Eén van mijn collega's zag de oproep", vertelt Tessa Maessen van het attractiepark, "we waren eigenlijk gelijk enthousiast. Wij zijn op zoek naar personeel, Sinita denkt niet in beperkingen maar in kansen en dat willen wij ook doen".

Proefdraaien

Vier dagen na de post kon Sinita op gesprek en donderdag had ze haar eerste proefdag. Als volleerde gastvrouw ontvangt ze vanuit haar rolstoel de gasten in het restaurant van Toverland, neemt ze bestellingen op en brengt ze de rekening.

Toekomst

"We hopen dat het van beide kanten klikt", aldus Maessen. "Het zal voor haar niet mogelijk zijn om alles te doen binnen Toverland, maar we gaan kijken wat wel kan en op basis daarvan hopelijk een plan te maken voor de komende tijd".
Voor Sinita was de proefdag in ieder geval een succes. "Het is voor mij een droom die uitkomt".