Raadslid Horst a/d Maas verdacht van lekken geluidsopnames

Gemeentehuis Horst aan de Maas © Google Street View
Het van de 'Helden van de Zorg'-actie bekende gemeenteraadslid Imke Emons uit Horst aan de Maas heeft mogelijk geluidsopnames gelekt van een besloten spoedberaad.
Vanwege dit vermeende lek loopt er op dit moment een vooronderzoek naar de integriteit van Emons, meldt lokale nieuwssite Hallo Horst aan de Maas.

Relatie

Het spoedberaad in de nacht van 14 op 15 maart ging over een tot dan toe verzwegen relatie van wethouder Rudy Tegels met een gemeenteambtenaar. Door die affaire gaf Tegels uiteindelijk zijn wethouderspost en zetel in de gemeenteraad op, al werd hij uiteindelijk in een onderzoek vrijgepleit. Emons wordt er nu van verdacht opnames te hebben gemaakt bij dat overleg, en die te hebben gedeeld.

Coronacrisis

Emons was tot vorig jaar zomer raadslid voor de VVD, maar verliet die partij uit onvrede over het coronabeleid van die partij. Aan het begin van de covidcrisis werd ze landelijk bekend met haar initiatief om te applaudisseren voor het zorgpersoneel, dat zich inspande om alle coronapatiënten zo goed en zo kwaad als het ging te helpen. Inmiddels is ze toegetreden tot BVNL, de partij van oud-VVD'er Van Haga.
Rudy Tegels zit op dit moment voor het CDA in Provinciale Staten.