Tegenwerking bouw flexwoningen arbeidsmigranten: 'Niet sexy'

De Kafra Tower in Venray © L1 (Guus Benders)
Uitzendbureaus en projectontwikkelaars die flexwoningen voor arbeidsmigranten willen bouwen, voelen zich tegengewerkt door gemeentes. Dat ervaart ook uitzendbureau Otto Work Force uit Venray.
Plannen die worden ingediend ondervinden vertraging of worden afgewezen, vaak onder druk van omwonenden die niet willen dat er arbeidsmigranten bij hen in de buurt komen wonen. Dat blijkt uit de Zembla-uitzending Niet in mijn achtertuin.

Niet sexy

"Huisvesting van arbeidsmigranten is niet sexy", zegt Frank van Gool, oprichter van OTTO Work Force, het grootste uitzendbureau voor arbeidsmigranten in Nederland. Van Gool heeft speciaal voor het huisvesten van arbeidsmigranten het flexwoonbedrijf KaFra Housing opgezet. Vorig jaar hebben 92 arbeidsmigranten hun intrek genomen in de Kafra Tower in Venray. Ook is er een migrantenhotel in Sevenum.

Blij als terugbellen

"Als een Jumbo of Albert Heijn de gemeente belt om een distributiecentrum neer te zetten, dan worden ze dezelfde middag teruggebeld door de wethouder. Maar als ik bel en zeg: die mensen die daar komen te werken moeten ook gehuisvest worden, dan mag ik blij zijn als ik binnen vier weken door een ambtenaar wordt teruggebeld", aldus Van Gool.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!