Ex opgepakt voor dode Duitse vrouw in kanaal bij Nederweert

De hulpdiensten verrichten onderzoek na het aantreffen van de dode vrouw in het kanaal bij Wessem-Nederweert. © Weertdegekste
Een 63-jarige man is in Duitsland opgepakt, omdat hij zijn ex-vrouw van 57 zou hebben vermoord. Haar lichaam werd in september vorig jaar gevonden in een kanaal in Nederweert.
De Duitse politie zegt woensdag dat de man inmiddels in Spanje woont, maar tijdens een bezoek aan Duitsland werd gearresteerd. Hij zit voorlopig vast.

Solingen

De vrouw werd voor het laatst gezien toen ze op 22 september vorig jaar een overheidsinstelling in het centrum van de Duitse stad Solingen bezocht, aldus de Duitse politie. Rond 16.00 uur verliet ze het gebouw weer. Sindsdien ontbrak elk spoor van haar. Op 28 september ontdekte de kapitein van een binnenvaartschip het stoffelijk overschot van de vrouw. Nadat het lichaam geborgen was, bleek dat zij door een misdrijf om het leven was gekomen. De vindplaats van de vrouw ligt op ongeveer twintig minuten rijden van de Duitse grens.

Neef

Pas in april van dit jaar wist de politie wie de vrouw in het kanaal was. Een neef had haar als vermist opgegeven, en toen kon haar identiteit worden vastgesteld.