Minderjarige jongens opgepakt voor steekincident Maastricht

Twee verdachten van de mishandeling en het steekincident in Maastricht. © Politie Limburg
De politie gaf vorige week geblurde beelden vrij van de daders van een steekincident en mishandeling in Maastricht. Dat was voor de verdachten nog geen reden om zich op het politiebureau te melden. Desalniettemin heeft de politie woensdagochtend twee verdachten aangehouden.
Het gaat om twee 17-jarige jongens uit Maastricht.

Meisje mishandeld

Het duo wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor het steekincident en de mishandeling bij Mosae Forum in Maastricht. Dat gebeurde op maandagavond 17 oktober rond 20:15 uur. Op dat moment liep een 20-jarige man met zijn vriendin door het centrum van Maastricht. Het stel zag dat een groepje jongeren een meisje mishandelde. De man kwam ertussen waarna er een vechtpartij ontstond tussen de man, zijn vriendin en de groep jongeren.

Verhaal halen

Aanvankelijk kozen de man en zijn vriendin ervoor om weg te gaan. Maar de jongeman liet het er toch niet bij zitten en ging terug om verhaal te halen bij de groep. Toen hij dat deed, werd hij in de buurt van Mosae Forum mishandeld en gestoken. Het slachtoffer moest, blijkt uit een eerder bericht, naar het ziekenhuis worden gebracht.

Op camera's

De daders werden vastgelegd op camera's van Stadstoezicht. Aangezien al werd vermoed dat de twee minderjarig zijn, werden in eerste instantie geblurde beelden vrijgegeven. Als de verdachten zich binnen twee weken niet hadden gemeld of als ze niet gearresteerd waren, zouden de beelden alsnog ongeblurd gedeeld worden.
De politie meldt niet hoe ze het tweetal precies op het spoor is gekomen. Daarbij is het ook nog mogelijk dat meer verdachten voor betrokkenheid worden opgepakt.