Nieuwe lijsttrekker voor SP in Limburg

Jorge Wolters Gregório. © SP
De SP in Limburg heeft dinsdag Jorge Wolters Gregório als nieuwe lijsttrekker voorgedragen voor de verkiezingen van de Provinciale Staten op 15 maart 2023.
Gregório is momenteel woordvoerder van de SP-Statenfractie in het Limburgs Parlement op het gebied van klimaat, energie en vervoer. Ook is hij fractievoorzitter in de gemeenteraad in Roermond.

Kandidatenlijst

Op de tweede en derde plaats van de kandidatenlijst voor de verkiezingen staan twee vrouwen: Cynthia Smeets uit Maastricht en Laila Kuiper uit Venlo. Kuijper is de hoogste nieuwkoper op de lijst.
De top vijf wordt verder compleet gemaakt met oud-Statenlid Peter Visser (Valkenburg) en huidig Statenlid René van der Valk uit Noorbeek.

Jong en toch ervaren

"Met deze kandidatenlijst kiezen we voor een jong, gedreven en toch ervaren team dat voor de eerlijke en sociale politiek staat die Limburg zo hard nodig heeft", legt Mathijs Fiddelaers, regiovertegenwoordiger en voorzitter van de kandidatencommissie, uit.
Jorge Wolters Gregório volgt de huidige fractievoorzitter Marc van Caldenberg op als lijsttrekker. Hij liet voor de zomer de kandidatencommissie al weten zich niet nog eens vier jaar beschikbaar te stellen als Statenlid. Hij deed dit vanwege persoonlijke overwegingen. Caldenberg is lijstduwer.