Verdachte Reuver bekent wegwerken lijk van zijn vrouw

Politieonderzoek in een woning aan de Frans Halsstraat in Reuver. © Fer Traugott
Ahmed I., de 43-jarige man uit Reuver die ervan verdacht wordt zijn vrouw te hebben vermoord, heeft bekend dat hij haar lichaam heeft gedumpt en in brand heeft gestoken.
Dat hij haar ook heeft omgebracht, ontkent hij. Dat zegt zijn advocaat Misja Geeratz. Tot maandag zat de verdachte in beperkingen, maar nadat hij uitgebreid werd verhoord door de politie, zijn de beperkingen opgeheven.

Ver van Reuver

De 35-jarige Sawsan Mhamdi werd in juni dood aangetroffen in de Duitse gemeente Mainz-Bingen, zo'n 220 kilometer van Reuver. Haar lichaam lag in een auto die in brand was gestoken. Omdat haar lichaam ernstig was verminkt, kon de Duitse politie haar identiteit lange tijd niet vaststellen. Ook niet nadat een reconstructie van haar gezicht op de Duitse televisie was getoond. Pas vier maanden na de vondst kwam de politie via forensisch onderzoek achter haar identiteit en werd de link gelegd met Reuver.

Paniek geraakt

De Nederlandse politie startte daarop twee weken geleden een onderzoek in haar woning in Reuver en arresteerde haar echtgenoot. Hij wordt verdacht van moord en het laten verdwijnen van het lichaam. Dat laatste heeft hij toegegeven, maar hij zegt niet te weten hoe de vrouw om het leven is gekomen. "Hij heeft haar gevonden, is in paniek geraakt en heeft haar stoffelijk overschot in Duitsland achtergelaten", zegt zijn advocaat.

Vermist

Onduidelijk is nog wie de vrouw in juni in Nederland als vermist heeft opgegeven. Dat was naar nu blijkt vier dagen nadat ze in Duitsland was gevonden. Maar omdat de Duitse politie haar identiteit maandenlang niet kon vaststellen, gingen buurtbewoners er vanuit dat de vrouw was vermist of was weggelopen. De man bracht al die tijd de kinderen van vier en zes jaar naar school. Familieleden van Sawsan hebben in de omgeving van Reuver nog wel naar haar gezocht. "De man had geen motief om de vrouw om te brengen, ook zijn er geen aanwijzingen voor eerwraak," zegt de advocaat. Donderdag beslist de raadkamer van de rechtbank Limburg of de man langer in voorarrest blijft.