L1mburg Centraal: Rutte op werkbezoek in Limburg

Premier Rutte en minister Adriaansens in gesprek met gedupeerden van de watersnood © L1 (Ruud van Broekhoven)
Advocaten willen uitstel drugszaak rond EncroChat. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.
Dit is L1mburg Centraal van maandag 31 oktober 2022.

Minister praat met Chemelot over gevolgen energiecrisis

Directeur Loek Radix van Chemelot luidt de noodklok. Slechts de helft van alle industrie op het complex is momenteel in bedrijf. Dat komt door de sterk gestegen energieprijzen. Tijdens een werkbezoek van minister Monique Adriaansens deelt Radix zijn zorgen.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Rutte in Limburg voor afhandeling hoogwaterschade

Hoe gaat het met de afhandeling van de schade als gevolg van de watersnood van vorig jaar zomer? Die vraagt staat centraal tijdens het werkbezoek van premier Mark Rutte maandag aan Limburg. Rutte bezocht gedupeerden van de watersnoodramp van vorige zomer. De schadeafhandeling stond tijdens het bezoek centraal.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Slachtoffer mishandeling onbekende stof naar Rotterdam

De man die in Venlo werd overgoten met een gevaarlijke stof, is nog niet aanspreekbaar. Mede daardoor tast de politie nog volledig in het duister, over wat de aanleiding is tot het incident zondagmiddag. De man werd in zijn eigen woning belaagd met de stof. De situatie was zo gevaarlijk dat ook bij het ziekenhuis maatregelen genomen werden om verdere verspreiding tegen te gaan. Mogelijk gaat het om zoutzuur, maar dan kon de politie nog niet bevestigen. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis in Rotterdam.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Advocaten willen uitstel drugszaak rond EncroChat

Een opsporingsmethode van de politie staat ter discussie. Het gaat om een beveiligde berichtendienst, EncroChat. De politie kraakte die dienst en kon daardoor meeluisteren met criminelen. Een grote drugszaak bij de rechtbank in Maastricht staat nu op losse schroeven. Acht mannen die een drugsnetwerk in Zuid-Limburg zouden runnen staan terecht. Advocaten willen uitstel van die zaak in afwachting van een uitspraak van de Hoge Raad.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Wat moet er gebeuren om het deeltijd-tij te keren?

De krapte op de arbeidsmarkt is groot, verschillende sectoren kampen met een flink personeelstekort. Aan de andere kant is Nederland kampioen deeltijdwerken. Maar liefst 4,5 miljoen Nederlanders werkt parttime. De cijfers: 73 procent van alle Nederlandse werknemers werkt in deeltijd. 44 procent van de vrouwen in Nederland is niet financieel onafhankelijk. Er is dus behoorlijk wat winst te boeken. Wat moet er gebeuren om het deeltijd-tij te keren? Te gast is Huub Narinx, directeur van de Limburgse Werkgevers Vereniging,
Bekijk hier de hele reportage terug.

Verstappen geniet van Formule 1-record in 'ongelooflijk jaar

Max Verstappen is hard op weg om de beste coureur ooit te worden. Het is weliswaar nog een lange weg voordat de Limburger het record aantal wereldtitels van Lewis Hamilton en Michael Schumacher bereikt, maar met zijn overwinning in de Grand Prix van Mexico behaalde hij de veertiende zege van het seizoen, Daarmee is hij de eerste coureur die dat aantal races wint in één seizoen.
Bekijk hier de hele reportage terug.