Personeelstekort: 'Probeer parttimers meer te laten werken'

Stockfoto © iStock
Werkgevers worstelen met het vinden van genoeg personeel. Een deel van dat probleem bestaat doordat veel werknemers deeltijd werken, een probleem dat op sommige plekken innovatief opgelost wordt.
"Je kunt mensen letterlijk laten zien, wat het oplevert. Zeker in deze tijd. Extra energiekosten, inflatie - wij denken dat de animo ook hoger is dan een jaar geleden", zegt Huub Narinx, directeur van de Limburgse Werkgevers Vereniging in televisieprogramma L1mburg Centraal.

Betere werkomstandigheden

Maar er zijn ook andere manieren, weet Narinx: "Zorg voor een aantrekkelijke werkruimte, een goede werkomgeving, goed eten." Investeringen om het personeel aan je te binden, meent hij. Ook een voltijdbonus ziet de directeur wel zitten.

Tien voltijdbanen

Een werkgever die al aardig successen geboekt heeft door deeltijdwerknemers te overtuigen meer te gaan werken, is zorg- en onderwijsinstelling Koraal in Heel. "Wij hebben tien voltijdbanen ingevuld door eigen personeel dat meer is gaan werken", zegt Jacquelien Houwers van personeelszaken bij Koraal. "Daar zijn we super blij mee. We hebben het nu als proef gedaan in Midden- en Noord-Limburg en we gaan het nu ook op onze locaties in andere regio's doen."
Koraal werkt volgens de methode van het initiatief 'Het Potentieel Pakken'. Dat is een landelijk werkende stichting die werkgevers een half jaar begeleidt in de poging om eigen personeel meer te laten werken.

Extra salaris

"Het is een heel traject", zegt Houwers. "Van het idee voorleggen, bewustwording tot praktisch kijken wat het oplevert. Want daar zijn de mensen uiteindelijk natuurlijk het meest in geïnteresseerd: wat levert het aan extra salaris op?"

Toeslagen

Om dat snel te kunnen berekenen is er een speciale 'WerkUrenBerekenaar' ontwikkeld. "Dan zien mensen meteen wat het netto oplevert", zegt Houwers. "Maar ook maken we inzichtelijk of het gevolgen heeft voor toeslagen bijvoorbeeld. Plus we proberen te zorgen dat ze niet meer dagen op het werk hoeven te zijn, maar wel wat meer uurtjes op een dag maken."
Los dat het helpt het personeelstekort deels op te lossen, is het ook beter voor de kwaliteit van het werk, meent Houwers. "Wij werken met patiënten en die hebben nu minder verschillende gezichten waar ze mee te maken krijgen. Dat is prettiger voor de patiënten en beter voor de continuïteit en kwaliteit van het werk."