Dakdekkers zagen ontvoering jongen: 'Konden niks doen'

Foto ter illustratie © iStock
De jongen uit Heerlen die vrijdag korte tijd werd ontvoerd en daarna mishandeld, is maandag weer naar school gegaan. Hij maakt het naar omstandigheden goed, zegt hij zelf tegen L1
Waarom de uit Roemenië afkomstige jongen werd ontvoerd is nog onduidelijk. De politie heeft tot nu toe twee aanhoudingen verricht. Zelf heeft hij ook geen idee. "Ik kende de mannen niet en heb geen idee waarom ze mij moesten hebben," zegt hij in een telefonische reactie.

Gestoken

De jongen laat verder weten dat hij in zijn been is gestoken, nog voordat hij in een auto werd geduwd en mee werd genomen. Daarna hebben de ontvoerders hem in Kerkrade laten gaan, zonder hem verder iets aan te doen. "Ik heb bij een plaatselijke kapper om hulp gevraagd, die hebben politie en ambulance gebeld. Gelukkig kon ik na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis," aldus de jongen over de gebeurtenissen afgelopen vrijdag. Omdat hij het zo snel mogelijk achter zich wil laten, ging hij maandag weer naar school.

Dakdekkers

Het bizarre tafereel deed zich vrijdagochtend rond 11:30 uur voor in een normaal gesproken rustige straat in de Heerlense wijk Schaesbergerveld. Dakdekkers waren getuige van de ontvoering. Een van hen vertelt dat de jongen van 17 alleen thuis was en op dat moment onder de douche stond. Hij werd meegenomen door vier mannen.

Foto

"Het duurde in totaal nog geen tien minuten. Twee mannen gingen aan de voorkant naar binnen, de andere twee namen de achteringang. We konden niks doen, voordat we het wisten waren ze weer weg", vertelt een van de dakdekkers. Hij zag nog wel kans een foto van de auto, een Volkswagen Touran, te maken en de politie te bellen. Een vijfde man, de chauffeur, bleef in de auto zitten.

Geen familiekwestie

Volgens de politie ging een conflict aan de ontvoering vooraf. Het motief ligt in elk geval niet in de relationele sfeer, zo bevestigt een woordvoerder. Zondag maakte de politie al bekend dat twee mannen zijn aangehouden, een 25-jarige Kerkradenaar en een 29-jarige man uit Heerlen. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De twee die de politie wel al heeft aangehouden, worden dinsdag voorgeleid bij de rechter-commissaris.