L1mburg Centraal: warmste 28 oktober ooit

Afbeelding ter illustratie. © iStock
De warmste 28 oktober ooit, restauratiebeurt voor koets kasteel Arcen. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.

Zomer in de herfst, de warmste 28 oktober ooit

Gewoon in je t-shirt naar buiten en dat midden in de herfst. Het werd in onze provincie 24 graden en daarmee is het de warmste 28 oktober ooit gemeten:

Veel vraag naar huizen met hoog energielabel

Niet alleen de staat van het huis, de prijs of woonoppervlakte is tegenwoordig belangrijk voor huiszoekers, maar ook het energielabel en goed hoe een woning is geïsoleerd. Makelaars horen door de torenhoge gasprijzen steeds vaker de vraag hoe zuinig een koophuis is.

Restauratiebeurt voor koets kasteel Arcen

Meer dan honderd jaar heeft de koets bij kasteel in Arcen staan verstoffen. Restaureren is kostbaar maar dankzij een subsidie van vijfduizend euro subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds is het nu mogelijk.

Bestuurscultuur Roermond veranderen lukte Donders niet

Bijna acht jaar lang was Rianne Donders burgemeester van Roermond. Komende dinsdag stapt ze op, omdat het haar niet lukt de bestuurscultuur te doorbreken. Vooral met de LVR, de partij van Jos van Rey, heeft het de afgelopen jaren flink gebotst. De oppositie maakt zich grote zorgen over hoe nu verder in Roermond.

Bulgaren 'lastige klus' voor Lions

Locomotiv Gorna, het is geen nieuw model trein of een exotische bestemming. Nee, het is een Bulgaarse handbalclub en de tegenstander van Lions zaterdag in Sittard. Sinds drie jaar speelt het team weer Europees. Je daar op voorbereiden is best lastig, als je de Bulgaarse club totaal niet kent.

Documentaire over 'meneer pastoor' van Schimmert

Na tientallen jaren stopt John van Oss als pastoor van de parochies is Schimmert en Genhout. Zijn taken worden overgedragen aan twee jonge priesters uit Indonesië. Gabriëlle Provaas is geboren en getogen in Schimmert en maakte een documentaire over deze pastoor. Deze gaat zaterdag in Schimmert in première.