Volt doet in Limburg niet mee aan Statenverkiezingen

Het gouvernement in Maastricht. © iStock
Volt doet komend jaar niet mee aan de Provinciale Statenverkiezingen in Limburg.
De partij sprak eerder wel de ambitie uit om mee te doen in Limburg, maar nu zijn er te weinig kandidaten om een lijst te kunnen samenstellen voor de Statenverkiezingen.

Kwaliteit

"Wij hebben van tevoren afgesproken welke eisen we stellen als we meedoen", zegt Michaja Broertjes, bestuurslid van Volt in Noord- en Midden-Limburg. "Een daarvan was dat we een lijst met voldoende vulling hebben en die is er niet. Het aantal kandidaten was niet haalbaar. Dat komt mede doordat een aantal aspirant-kandidaten is afgehaakt." De kwaliteit van de kandidaten was volgens Broertjes wel goed genoeg.
Volt overweegt nog wel mee te doen aan de Waterschapsverkiezingen. Die vinden net als de Provinciale Statenverkiezingen plaats op 15 maart 2023.

Beleidsdocument

Het feit dat Volt niet meedoet aan de Provinciale Statenverkiezingen betekent volgens Broertjes niet dat Volt de komende jaren stil blijft in de provincie. "De afgelopen maanden is een beleidsdocument geschreven dat de basis zou zijn voor ons verkiezingsprogramma. Met dat document kunnen we verder de komende jaren." Broertjes hoopt dat Volt in 2027 wél kan meedoen. "We zijn een partij in opbouw, dus we gaan er wel voor."