Italiaanse president bezoekt Heerlen en Maastricht

De president van Italië, Sergio Mattarella © ANP
De president van Italië, Sergio Mattarella, brengt op vrijdag 11 november een bezoek aan Heerlen en Maastricht. Het bezoek maakt onderdeel uit van het staatsbezoek van de Italiaanse president aan Nederland.
De president wordt vergezeld door zijn dochter Laura Mattarella.

Verdrag van Maastricht

Het bezoek aan Limburg staat gepland op de slotdag van het staatsbezoek. Op vrijdag 11 november bezoekt de president het Gouvernement in Maastricht ter gelegenheid van de viering van het dertigjarig jubileum van het Verdrag van Maastricht. Tijdens een bijeenkomst, georganiseerd door Expertisecentrum Studio Europa Maastricht, houdt Mattarella een toespraak over Europese samenwerking, en bezoekt hij een expositie rondom het Verdrag van Maastricht.

Thermenmuseum

Na het bezoek aan de provinciehoofdstad gaat de Italiaanse president met zijn dochter naar Heerlen waar hij samen met burgemeester Roel Wever het Thermenmuseum bezoekt. Daar worden de geschieden tussen Italië en Nederland goed zichtbaar.

Koningspaar

Bij de bezoeken aan Heerlen en Maastricht zullen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima niet aanwezig zijn. Zij zijn aanwezig bij de eerste twee dagen van het staatsbezoek op woensdag 9 en donderdag 10 november.