L1mburg Centraal: Woningcorporatie voert isolatieklusjes uit

Stockfoto © iStock
Woningcorporatie voert isolatieklusjes uit, Frans Croonenberg stopt met zingen. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.

Woningcorporatie voert isolatieklusjes uit

Een tochtstrip onder de deur of een raamvoeg opnieuw kitten. Het zijn kleine oplossingen om het binnen wat aangenamer te maken. Woningcorporatie Wonen Zuid gaat bij huurders langs om dit soort klusjes te klaren. De energierekening keldert er niet van, maar het is beter dan niets.

Deur dicht, winkel open

Om stookkosten te drukken houden ondernemers de deuren dicht. Die gesloten deuren zetten klanten op het verkeerde been, de winkels zijn niet dicht maar gewoon open. Daarom is in Maastricht een campagne gestart. Centrummanagement Maastricht heeft bordjes gemaakt waarmee ondernemers duidelijk kunnen maken dat ze gewoon open zijn, ondanks de gesloten deur.

Controle op mensensmokkel bij grens Maastricht

Er is een flinke stijging van het aantal incidenten rond mensensmokkel vorig jaar. Afgelopen jaar waren dat er zo'n 400 en nu tot oktober zijn er als 360 incidenten. Woensdagavond vond er daarom een grootschalige politiecontrole plaats aan de grens bij Maastricht.

Wat kan ik het best aan mijn woning isoleren?

Tochtstrippen, deuren van winkels dicht, iedereen probeert wat te doen om het energieverbruik terug te brengen en kosten te sparen. Maar helpt dat nou ook? Aan tafel Piet Eichholtz, hoogleraar vastgoed en financiering, groot voorstander van de energiecoach die mensen helpt hun woning beter te isoleren.

Max wil nog wat records scoren

In de Formule 1 is de druk van de ketel bij Max Verstappen en bij zijn team Red Bull Racing. Verstaooeb is wereldkampioen en het team is al zeker van de constructeurstitel. Dat wil niet zeggen dat er niet meer gestreden wordt, ze willen best nog een paar records binnenhalen.

MVV met veel zelfvertrouwen naar PEC Zwolle

MVV speelt vrijdagavond in Overijssel de topper tegen PEC Zwolle, met als inzet de tweede plaats op de ranglijst. Dan gaan er bij veel clubs alarmbellen rinkelen, maar in De Geusselt gebeurt dat niet.

Frans Croonenberg stopt met zingen

Het liefste was hij nog jaren doorgegaan, maar zijn lichaam laat hem in de steek. Zanger Frans Croonenberg (78) uit Gulpen stopt met optreden.