Verdachten mishandeling en steekincident Maastricht op beeld

Twee verdachten van de mishandeling en het steekincident in Maastricht. © Politie Limburg
De politie weet nog niet wie de verdachten zijn die tien dagen geleden een man in Maastricht hebben gestoken en mishandeld. Daarom zijn er nu geblurde beelden van de verdachten naar buiten gebracht.
Het incident gebeurde op maandagavond 17 oktober bij Mosae Forum, maar de politie komt nu pas met meer informatie daarover.

Vechtpartij

Die avond liep een 20-jarige man met zijn vriendin rond 20:15 uur door het centrum van Maastricht. Het stel zag dat een groepje jongeren een meisje mishandelde. De man kwam ertussen waarna er een vechtpartij ontstond tussen de man, zijn vriendin en de groep jongeren.

Verhaal halen

Aanvankelijk kozen de man en zijn vriendin ervoor om weg te gaan. Maar de jongeman liet het er toch niet bij zitten en ging terug om verhaal te halen bij de groep. Toen hij dat deed, werd hij in de buurt van Mosae Forum mishandeld en gestoken. Het slachtoffer moest, blijkt uit een eerder bericht, naar het ziekenhuis worden gebracht.

Opvallende kleding

Uit onderzoek blijkt dat uit de groep twee jongeren een aanzienlijke rol hebben gespeeld bij het incident. Zij zijn vastgelegd op beelden van Stadstoezicht. Daarop is te zien dat ze opvallende kleding en schoenen droegen. Een verdachte had grijswitte schoenen aan met het zwarte Nike-logo. De andere jongeman had een zwarte Adidas-broek aan met rode strepen op de zijkant.

Geblurde beelden

Aangezien de verdachten vermoedelijk nog minderjarig zijn, is in overleg met het Openbaar Ministerie besloten om nu nog de beelden geblurd vrij te geven. Mochten de verdachten zich niet binnen twee weken bij de politie melden, dan worden de beelden alsnog ongeblurd gedeeld.
De politie hoopt dat deze beelden informatie opleveren over wie de verdachten zijn, zodat de identiteit en verblijfplaats achterhaald kunnen worden.