Meerdere vrachtwagens met gevaarlijke stoffen de fout in

De lading is niet voldoende vastgezet. © Inspecteur Gevaarlijke Stoffen
Bij meerdere vrachtwagens die gevaarlijke stoffen vervoeren, zijn woensdag in Maasbracht overtredingen gevonden.
De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en de RDW voerden een controle uit op het terrein van Rijkswaterstaat. In totaal zijn elf vrachtwagens gecontroleerd.

Overtredingen

Bij een van de wagens had een oplegger een sterk versleten band die aan vervanging toe was. Bij een andere vrachtwagen stonden de gevaarlijke stoffen niet goed vastgezet en was een van de stoffen niet gemeld op het vervoersdocument. Ook klopte een hoeveelheid niet. Tegen de chauffeurs en vervoerder is daarom een proces verbaal opgemaakt.
Bij de controle van een andere vrachtwagen bleek de lading niet goed vastgezet. "Daarnaast lagen stuwbalken los, waardoor tijdens een remming de gevaarlijke stoffen hadden kunnen beschadigen", ", aldus de Inspecteur Gevaarlijke Stoffen. Verder bleek het oranje bord op de trekker niet goed zichtbaar en waren de brandblussers uit de keuring. Ook deze chauffeur ontving woensdag een proces verbaal.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!