Limburg blijft koploper coronabesmettingen

Stockfoto © iStock
Limburg blijft koploper met het aantal coronabesmettingen, maar er is wel een daling ten opzichte van vorige week.
Limburg is voor de vijfde week op rij koploper.In onze provincie zijn 1.484 besmettingen, dat is een daling vergeleken met vorige week. Toen testten 2.007 Limburgers positief op het coronavirus.

Meeste in Brunssum

In de gemeente Brunssum zijn relatief gezien de meeste besmettingen, 219,29 per 100.000 inwoners. Gevolgd door Meerssen (217,71) en Beek (195,36). In Limburg zijn vijf mensen opgenomen in het ziekenhuis. In Roermond is één iemand overleden aan de gevolgen van het coronavirus. De minste coronabesmettingen zijn in de gemeente Peel en Maas (71,40 per 100.000 inwoners), Vaals (59,41) en Simpelveld (56,86).

Subvarianten

Met deze cijfers is er voor de tweede week op rij een daling. Landelijk gezien dalen de cijfers ook. Voor het RIVM is het nog niet duidelijk of de najaarsgolf voorbij is. Dat komt omdat zich nieuwe subvarianten van het virus ontwikkelen. Vorige week meldde de Europese gezondheidsdienst ECDC dat een van die subvarianten, BQ.1, naar verwachting komende tijd de overhand zal krijgen in Europa. Dat zal waarschijnlijk leiden tot een toename van het aantal besmettingen, zo stelde de dienst. BQ.1 is een subvariant van de omikronvariant van het coronavirus, die al langere tijd dominant is. Het RIVM kan nog niet zeggen of deze variant dominant wordt in Nederland.