LVK in nieuw jasje: andere regels en meer kandidaten

LVK-winnaars Bjorn en Mieke uit Venray (2022). © Graatje Weber
De 47e editie van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) zal anders zijn dan eerdere wedstrijden.
"Hoewel na de pandemie vastelaovend minnend Limburg spreekt over ‘eindelijk weer een normale editie van het LVK’, wordt een aantal vernieuwingen doorgevoerd", aldus Stichting LVK.

Veranderingen

Het reglement van de muziekwedstrijd wordt bijvoorbeeld aangepast. Zo heeft elke regio geen drie maar twee verplichte halve finaleplekken. Ook wordt de volgorde van optreden tijdens de finale per loting bepaald.
Verder staan er geen 44 maar 60 artiesten in de drie halve finales. Die halve finales zijn in 2023 in Cultureel Centrum Don Bosco in Heel. De presentatie van de halve finale en de finale krijgt een nieuw gezicht. Zangeres Marjolein Heijltjes uit Herkenbosch presenteert samen met Ruud Kleinen van L1.

Mooi podium bieden

Voorzitter Joep Verbugt kijkt uit naar het evenement: "Met deze aanpassingen en nieuwe mensen kunnen we ons weer met volle energie richten op de 47e editie van het LVK en de artiesten een mooi podium bieden voor volle zalen met vasteloaves fans."
Vanaf 11 november kunnen deelnemers zich inschrijven. De halve finales zijn 13, 20 en 27 januari. De finale vindt 3 februari plaats in Venray in samenwerking met de Vorstenroad en L1.

Bestuursleden

Eerder dit jaar traden twee van de bestuursleden van het LVK af vanwege onvrede over het gevoerde beleid. Voormalig lid van De Marotte Zitterd Maurice Gorissen en Roel Florie, oud-vakjurylid van het LVK en regisseur van Aòd op Nuj in Heerlen nemen de taak van bestuurslid nu op zich.