'CJIB-sponsorauto' trekt aandacht met sticker en mistlamp

De auto met de sticker Official CJIB Sponsor © Politie Heuvelland
Het rijgedrag hoeft niet eens per se de aandacht te trekken van de politie. Dat kan ook met een sticker 'Official CJIB Sponsor', zoals vrijdagmiddag bij een auto die in Meerssen vlakbij de A2-oprit reed het geval was.
De ogen van de agenten waren meteen gericht op de opvallende sticker die achterop de witte auto was geplakt.

Mist ingegaan

"Als je al kiest om een dergelijke sticker te voeren op je voertuig, zorg er dan in elk geval voor dat wij niets aan te merken hebben", schrijft de politie Heuvelland op Instagram. Maar de bestuurder bleek toch de mist in te zijn gegaan. Hij had namelijk zijn mistlichten aan de voorzijde aan, terwijl er die middag rond 14:30 uur geen mist te zien was. Mistlampen aan de voorzijde voeren, mag alleen bij minder dan 200 meter zicht en dus zeker niet bij helder weer.

Weer sponsoren

De automobilist maakte daarmee de tekst op zijn auto waar, want hij kreeg een boete voor het voeren van de mistlichten. Het gaat om een boetebedrag van zo'n 150 euro. Hij kwam er wel met een waarschuwing vanaf voor het voeren van alleen de stadsverlichting en niet de gebruikelijke dimlichten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!