Dronken Limburger (23) veroorzaakt ravage over de grens

De man veroorzaakte drie ongevallen © Politie Aken
Een 23-jarige man uit Landgraaf heeft donderdagochtend in alle vroegte in Kohlscheid bij Herzogenrath een spoor van vernielingen veroorzaakt. De jongeman had te diep in het glaasje gekeken.
Die ochtend reed hij rond 6:00 uur door het Duitse dorp in de gemeente Herzogenrath.

Geparkeerde auto

De Limburger kwam eerst met zijn auto op een verkeerseiland terecht. Daarna botste hij tegen een auto die geparkeerd stond langs de weg. Dat was voor de man geen reden om zijn eigen voertuig aan de kant te zetten en niet meer verder te rijden. Sterker nog: hij vervolgde zijn rit via de Roermonder Strasse richting Aken-Richterich.

Rode verkeerslicht

Op de Kohlscheider Strasse ging het weer mis. De dronken automobilist reed achterop twee voertuigen die achter elkaar stonden te wachten voor het rode verkeerslicht. De man stopte toen wel, maar stapte uit de auto en vluchtte te voet weg.

Lichtgewond

Duitse agenten vonden de man in de buurt van de botsing. Hij had tevergeefs zich proberen te verstoppen in een struik. Volgens de politie was hij vermoedelijk zwaar dronken. Ook was de bestuurder lichtgewond geraakt.
Een 20-jarige man uit Aken die achter het stuur zat van een van de aangereden auto's, moest lichtgewond naar het ziekenhuis worden gebracht. De verdachte had ook een bezoek aan het ziekenhuis nodig. Daar is meteen bloed afgenomen.

Afgesleept

De Kohlscheider Strasse moest gedeeltelijk worden afgesloten, omdat het wegdek schoongemaakt moest worden vanwege lekkende onderdelen. Drie voertuigen raakten zo zwaar beschadigd dat deze moesten worden afgesleept.