Stadskantoor Venlo beschoten, kogelgaten in gevel

Een kogelgat in een raam van het Stadskantoor in Venlo © Track '88
De gevel van het Venlose stadskantoor is meerdere keren getroffen door kogels, waarschijnlijk uit een luchtbuks. De politie onderzoekt de zaak.
Dat meldt Omroep Venlo.

Serieuze zaak

De gemeente ontdekte de schade aan de gevel zelf afgelopen maandag en woensdag. Een woordvoerder zegt het buitengewoon vervelend te vinden voor medewerkers. "We zijn blij dat de politie deze zaak serieus opneemt en we hopen dat daders snel worden gevonden."

Twee kogelgaten

De forensische recherche is een onderzoek gestart. Er zijn kogelgaten aangetroffen op de tweede en achtste verdieping van het pand. Wanneer de beschieting heeft plaatsgevonden is nog niet bekend, maar omdat het gat maandag meteen opviel denkt de woordvoerder niet dat het er voor het weekend al zat.

Luchtbuks

Volgens een politiewoordvoerder zijn de kogelgaten waarschijnlijk veroorzaakt door een luchtbuks met een gaspatroon. Die wapens zijn in Nederland verboden maar wel toegestaan in Duitsland en België. Er is nog geen zicht op een dader. In het onderzoek wordt onder meer bekeken of er op camerabeelden iets te zien is van de beschieting.