Negen jaar cel voor Heerlenaar die ex neerschoot

Afbeelding ter illustratie © iStock
De Heerlenaar die in het Belgische Dilsen-Stokkem zijn ex-vriendin in 2020 neerschoot, heeft negen jaar cel gekregen.
Dat heeft de rechtbank in Tongeren besloten, meldt Het Belang van Limburg. Volgens de Tongerse rechter is poging tot moord bewezen.

In linkerbil

De 56-jarige Limburger schoot de vrouw twee jaar geleden voor de ogen van haar dochter in haar linkerbil. Dat gebeurde op de parkeerplaats van de sporthal. De man beweerde dat het nooit zijn bedoeling was om zijn ex iets aan te doen.

Zelfmoord plegen

Die avond reed hij vanuit Heerlen met zijn busje naar Dilsen-Stokkem, wetende dat de dochter van zijn ex daar judoles volgde. Volgens eigen zeggen miste hij het meisje en wilde hij haar nog een keer zien voordat hij zelfmoord zou plegen. Dat zou volgens hem ook de reden zijn dat hij een Glock 9mm in een rugzak op de passagiersstoel bij zich had.

Razernij en frustratie

Dat hij uiteindelijk toch het wapen trok en zijn ex-vrouw neerschoot toen hij haar zag, kwam volgens de Heerlenaar doordat hij overmand werd door razernij en frustratie. De advocaat van het slachtoffer is van mening dat hij haar jarenlang belaagde nadat de relatie op de klippen liep.
De man heeft volgens de Belgische krant meer op zijn kerfstok. Zo werd hij eerder in Nederland veroordeeld voor drugsfeiten, inbreuken op de wapenwet en diefstal.