L1mburg Centraal: Heythuysen grootste besmetting vogelgriep

Momenteel is de grootste Europese vogelgriepuitbraak ooit. © iStock
In Heythuysen grootste besmetting vogelgriep tot nu toe, lichaam vermiste vrouw Reuver gevonden. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal
Bekijk hier de hele uitzending

In Heythuysen grootste besmetting vogelgriep tot nu toe

Na vele uitbraken van vogelgriep in het hele land slaat het virus nu ook flink toe in Limburg. In Ospel werd afgelopen weekend als eerste een kalkoenenbedrijf getroffen. Daar zijn inmiddels zo'n 24.000 dieren geruimd. Nu raakt het virus ook een pluimveehouder in Heythuysen. Daar moeten 300.000 leghennen worden geruimd. Volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit gaat het om de grootste besmetting tot nu toe.

Lichaam vermiste vrouw Reuver gevonden

In Duitsland is het lichaam van Sawsan Mhamdi uit Reuver gevonden. Haar 43-jarige echtgenoot is aangehouden. Mhamdi was sinds 15 juni vermist. Het lichaam van de 35-jarige vrouw is maanden geleden gevonden in Münster-Sarmsheim, zo'n 250 kilometer van Reuver. Haar lichaam was dusdanig verminkt, dat de identiteit lange tijd een raadsel was voor de Duitse politie.

Laatste raadsvergadering met Donders in Roermond

Begin deze week maakte Rianne Donders bekend dat ze per 1 november stopt als burgemeester van Roermond. Volgens Donders is er in de gemeenteraad te weinig draagvlak voor haar manier van werken. Ze is dus niet per direct opgestapt en dat betekent dat ze deze avond gewoon de al geplande raadsvergadering zal leiden.

Kopzorgen over kinderkopjes in Tegelen

Het moest een historische aanblik worden met een straat vol kasseien in de Sint Martinusstraat in Tegelen. Maar na ruim drie jaar worden de kasseien alweer weggehaald, als het aan de gemeente ligt. Want de kasseien zorgen voor een aanhoudende stroom van klachten over de hobbelige weg.

Geleense redt straathonden uit Qatar

Nog een maand en dan begint in Qatar het WK voetbal. Naast de kritiek op de mensenrechten in Qatar en de arbeidsmigranten die omkomen bij de bouw van stadions is er ook oog voor ander leed in het oliestaatje, dierenleed. Het land schiet straathonden af om er straks bij de aftrap van het WK netjes bij te liggen. De Geleense Inez van Dillen zet zich nu in om die honden hierheen te halen.

Fortuna uitgeschakeld na bekerspektakel tegen NEC

Fortuna Sittard is na een spektakelduel uitgeschakeld in de KNVB Beker. De ploeg van Julio Velázquez verloor met 3-2 van NEC in Nijmegen.

MVV snel uitgeschakeld in de beker

MVV Maastricht is uitgeschakeld in de KNVB Beker. De Maastrichtse voetbalclub verloor in Rotterdam van Excelsior met 5-1 in de eerste ronde van het bekertoernooi. Het verschil in klasse werd al gauw duidelijk.