Gemeenteraad Venlo zegt ja tegen komst 768 arbeidsmigranten

Afbeelding ter illustratie. © Istock
De gemeenteraad van Venlo heeft groen licht gegeven voor de komst van 768 arbeidsmigranten.
De arbeidsmigranten moeten een plek krijgen in een nog te ontwikkelen gebied aan de Hakkestraat/Hendrikkenhofstraat rondom klooster Albertushof.

Meerderheid

Hoewel er verdeeldheid was binnen de Venlose gemeenteraad, is het voorstel woensdagavond met een meerderheid aangenomen. Coalitiepartijen EENLokaal, PvdA, CDA en GroenLinks kregen uit de oppositie steun van de Venlose Senioren Partij. Daarmee behaalden zij een meerderheid.

Petitie

Bewonerswerkgroep 't Ven heeft vorig jaar een petitie met 400 handtekeningen bij de wethouder ingediend. De groep maakt zich onder meer zorgen over de locaties van de woningen, toenemende verkeersdrukte en aantasting van het groen.

Uitstel

De bewoners pleitten afgelopen maandag nog voor uitstel van de besluitvorming, maar dat heeft de gemeenteraad dus niet overgenomen.
Oppositiepartijen VVD en D66 willen in plaats van de voorgeschreven 768 arbeidsmigranten maximaal 350 mensen onderdak geven. Dat voorstel werd door het college van burgemeester en wethouders afgeraden en dat werd door een ruime meerderheid van de raad overgenomen.

'Juridische stappen'

Toch laat werkgroep 't Ven het er niet bij zitten. "Wij gaan ons beraden op juridische stappen wat betreft de omgevingswet", liet Jan Kessels van de Bewonersgroep weten nadat de stemming over het voorstel was afgerond.

Resomeercentrum

Naast het huisvesten van arbeidsmigranten is er in de plannen rondom klooster Albertushof ook ruimte voor een resomeercentrum, een uitvaartcentrum dat gespecialiseerd is in watercrematies. Resomeren is in Nederland op dit moment wettelijk nog niet toegestaan