Innovatief meubelconcept wint Brightlands Award 2022

Ricco Fiorito met de prijs © Marc Cornelissen Brightlands Award
Ricco Fiorito is de winnaar van de Marc Cornelissen Brightlands Award 2022.
Gedeputeerde Stephan Satijn overhandigde hem de prijs woensdag in Heerlen. Fiorito is samen met Leo Schraven bedenker van het Cooloo-concept, een technologie om de meubelindustrie duurzamer te laten produceren.

Cooloo

Het concept maakt het mogelijk om meubels uit één stuk te maken en te conserveren. Dat wordt gedaan met behulp van verschillende modelleertechnieken. De jury meent dat het concept veel potentie heeft, ook buiten de meubelindustrie.

Award

Uit 28 deelnemers werden zes finalisten gekozen. Tot de kanshebbers behoorden onder andere Linda Klunder van Kumasi Drinks en Max Dijkstra met Reefsystems. De Marc Cornelissen Brightlands Award is een aanmoedigingsprijs voor innovatie, leiderschap en impact op de circulaire transitie. De winnaar van de award krijgt 35.000 euro, bedoeld om de circulaire ambities van de winnaar verder vorm te geven.

Voorzitter

Theo Bovens, oud-gouverneur van de provincie, werd woensdag aangekondigd als de nieuwe voorzitter van de stichting. Hij is de opvolger van voormalig onderwijsminister Maria van der Hoeven.