Opnieuw petitie tegen eco-vakantiepark Schwienswei Sittard

De Schwienswei © Facebook Vrienden Schwienswei en Kollenberg
Omwonenden van natuurgebied de Schwienswei in Sittard zijn opnieuw een petitie gestart, waarmee ze willen voorkomen dat er een vakantiepark wordt gebouwd op het naastgelegen ESCS-terrein.
De petitie is al meer dan 1000 keer ondertekend.

Handtekeningenactie

De actievoerders zeggen voor natuurherstel te gaan. "We willen op het terrein van de Nieuwe Hateboer ten minste het buitenbad behouden en een betaalde camperstandplaats, een natuurcamping, Tiny Houses en een natuur-educatiecentrum toevoegen", zo valt te lezen.
Omwonenden hebben om hun actie kracht bij te zetten een 'Beter Plan voor de Grote Schwienswei' uitgewerkt. Dat zou niet alleen de natuur ten goede komen, maar ook inwoners van Sittard-Geleen extra ruimte voor recreatie geven.

Vakantiepark

Ontwikkelaar Smart Property uit Maastricht is van plan 330 vakantiehuisjes neer te zetten rondom het natuurgebied. Tegen het plan voor het 'Eco-Leisurepark Heerlijckheid' werden in april 2021 ook al ruim 1900 handtekeningen verzameld. De petitiemakers kregen inspraak van de gemeente, maar dat was volgens de groep maar schone schijn.