L1mburg Centraal: gaat noodopvang Schinnen dicht?

De verblijfsruimte voor asielzoekers in Schinnen © Yves Lacroix (ZO-NWS)
Blijven er vluchtelingen in Schinnen en de zonnige toekomst voor jonge bakkers. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.

Gaat noodopvang vluchtelingen Schinnen dicht?

Komt er binnenkort een einde aan de noodopvang van vluchtelingen in Schinnen? De gemeenteraad van Beekdaelen neemt daarover woensdagavond een besluit. Op dit moment zijn er maar twee plekken voor de noodopvang in Limburg. In Oostrum is plek voor 350 vluchtelingen. Eind deze week zou daar de locatie sluiten maar de opvang daar is verlengd tot 1 juli 2023. In Schinnen kunnen maximaal 450 mensen terecht. Die locatie gaat op 8 november dicht tenzij de gemeenteraad akkoord gaat met verlenging.

Inspectie controleert vrachtwagens in Maasbracht

Schade aan wegen en bruggen en de verkeersveiligheid die in het gedrang komt. Dat kunnen de gevolgen zijn van te zwaar beladen vrachtwagens. Reden voor Inspectie Leefomgeving en transport om vrachtwagens te controleren in Maasbracht.

Zonnige toekomst voor jonge bakkers

Het is ieder jaar weer een smakelijke wedstrijd. Limburgse en Brabantse bakkers die strijden om de titel beste vlaaien-bakker. Ook voor Dennis Verlinden is het een eervolle competitie. Maar de bakker uit Meijel staat, net als veel van zijn collega's, voor hetere vuren dan meedoen aan een vlaaiwedstrijd. Dennis heeft de wedstrijd helaas niet gewonnen. Bakkers Caspar Heuvelmans en Mark Craemers van bakkerij Snijders in Stramproy bakken de allerbeste Limburgse vlaai.

Lof voor Roda, ondanks verlies

Voor Roda JC zit het toernooi om de KNVB beker er alweer op. Er was veel lof voor het spel van Roda, maar de Kerkraadse club verloor dinsdag na strafschoppen wel van Heracles.

De Ongelofelijke Reis in première gegaan

Op het Cinekid Film Festival in Amsterdam is de documentaire De Ongelofelijke Reis in première gegaan, een film van Sergej Kreso uit Echt. In de film portretteert hij een aantal kinderen in een asielzoekerscentrum. Sergej Kreso woonde zelf als dertiger een jaar lang in asielzoekerscentra toen hij begin jaren 90 vluchtte uit het voormalig Joegoslavië voor de burgeroorlog daar.