Hoorzitting over dwangsom van één miljoen voor Peter Gillis

Peter Gillis. © ANP
Realityster Peter Gillis maakt formeel bezwaar tegen de dwangsom van één miljoen euro van de gemeente Peel en Maas.
De realityster van het SBS-programma Massa is Kassa zou illegaal arbeidsmigranten huisvesten op zijn vakantiepark De Berckt in Baarlo. De gemeente had Gillis eerder een aanmaning gestuurd, omdat de dwangsom niet werd betaald.

In behandeling

Het bedrijf van Gillis, Oostappen Vakantiepark De Berckt, heeft zoals eerder aangekondigd bezwaar gemaakt tegen de dwangsom van één miljoen. De onafhankelijke bezwaarschriftencommissie van de gemeente Peel en Maas heeft dit bezwaarschrift in behandeling genomen en heeft Gillis twee weken de tijd gegeven om het bezwaarschrift aan te vullen met inhoudelijke gronden.

Hoorzitting

Na deze twee weken wordt er een hoorzitting gepland. Hierin worden Gillis en het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Peel en Maas gehoord. "Daarna brengt de bezwaarschriftencommissie een advies uit aan het college dat daarop een beslissing neemt over het bezwaar", zegt een woordvoerder van de gemeente Peel en Maas. Tegen deze beslissing kan de realityster een beroep instellen bij de rechtbank.