Automobilist zet truck aan de kant na klapband

De band was bijna volledig van de velg gereden. © Edward-Media
Een alerte automobilist heeft dinsdagmiddag een vrachtwagen aan de kant gezet die door probeerde te rijden na een klapband. De velg veroorzaakte flinke schade aan het asfalt.
De automobilist zag op de A73 bij Grubbenvorst een vrachtwagen rijden die kennelijk net een klapband had gehad.

Doorrijden

Omdat de trucker stoïcijns door bleef rijden, probeerde de automobilist de aandacht van de chauffeur te trekken. Maar hij ging daar niet op in. Op de Venrayseweg in Venlo nam de automobilist vervolgens drastischere maatregelen en stopte voor de vrachtwagen om hem tot stoppen te dwingen.
Ondertussen was het rubber als volledig aan flarden gereden en had de velg diepe groeven in het asfalt achtergelaten.

Onderzoek

De automobilist belde vervolgens de politie. Waardoor de chauffeur niet gemerkt heeft dat hij een klapband had, is ook voor de wijkagenten van Horst en Peel en Maas een raadsel. "Als je de enorme knal niet hoort, dan zou het rondvliegende rubber toch op moeten vallen", schrijven ze op sociale media.
De politie heeft een onderzoek ingesteld. Mogelijk zal de wegbeheerder de chauffeur aansprakelijk stellen voor de schade aan het wegdek.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!