L1mburg Centraal: Burgemeester Donders stapt op

Burgemeester Rianne Donders van Roermond © L1
Burgemeester Donders van Roermond treedt af, renovatie basiliek Meerssen gestart. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal
Bekijk hier de hele uitzending

Burgemeester Donders van Roermond treedt af

Burgemeester Rianne Donders van Roermond stapt op. Per 1 november legt ze haar taken neer. Dat maakte ze maandagmiddag bekend. Het rommelt al jaren in de Roermondse politiek. Tussen de burgemeester en de LVR, de partij van Jos van Rey, kwam het in het verleden regelmatig tot confrontaties.

Vijf jaar cel geëist in ontuchtzaak huisarts Brunssum

De Brunssumse huisarts Sebastiaan van P. zou als het aan justitie ligt vijf jaar cel moeten krijgen. Ook zou hij tien jaar zijn beroep als huisarts niet mogen uitvoeren. Hij wordt verdacht van ontucht met drie bejaarde patiënten. De huisarts zelf ontkent alle aantijgingen.

Steeds meer mensen in de financiële problemen

Het is Wereldarmoededag, de dag van verzet tegen extreme armoede. Waar je de laatste tijd natuurlijk veel over hoort, want door de hoge inflatie en de energiecrisis komen steeds meer mensen in de financiële problemen. In de uitzending is filosoof en onderzoeker René Gabriëls te gast.

Renovatie basiliek Meerssen gestart

Maandag is begonnen met de renovatie van de basiliek in Meerssen. Nadat een paar torentjes naar beneden zijn gevallen kwam aan het licht dat er meerdere torentjes los zaten en dat er meer aan de basiliek opgeknapt moest worden, waaronder de dakconstructie.

Valkenburg neemt afscheid van Philippe Gilbert

De Belgische wielrenner Philippe Gilbert heeft na 20 jaar koersen zijn fiets aan de symbolische haak gehangen. Dat kon voor hem maar op één plaats gebeuren, op de Cauberg in Valkenburg, de plek waar hij vier keer de Amstel Gold Race won en in 2012 wereldkampioen werd.