Buschauffeurs staken drie dagen voor betere cao

Stockfoto © iStock
Buschauffeurs in het streekvervoer gaan deze week drie dagen staken voor onder meer een 'fatsoenlijke' cao, meldt vakbond FNV.
Ondanks eerdere stakingen komen de chauffeurs en werkgevers niet nader tot elkaar. "Ze steken gewoon hun middelvinger op naar hun eigen personeel", aldus FNV-bestuurder Marijn van der Graag.

Geen andere keuze

De buschauffeurs leggen het werk neer van woensdag tot en met vrijdag. Volgens Van der Graag vinden chauffeurs dat erg vervelend voor de reiziger, maar laten de werkgevers hen geen andere keuze. "Deze staking komt echt door de weigerachtige opstelling van de werkgevers om tot een eerlijke cao te komen", zegt de vakbondsman. "De chauffeurs zijn het nu echt zat en gaan het er niet bij laten zitten. Ze gaan door tot die eerlijke cao er ligt."

Hoge werkdruk en meer loon

De buschauffeurs eisen onder meer een loonsverhoging van 10 procent. Ook willen zij dat er iets gedaan wordt aan de hoge werkdruk en het personeelstekort. Volgens Van der Graag is er sprake van een hoog ziekteverzuim onder chauffeurs als gevolg van de hoge werkdruk. "En dat zorgt weer voor nog meer werkdruk. Het is hoog tijd dat de werkgevers daar aandacht voor krijgen", betoogt Van der Graag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!