Brabantse brand zorgt voor rookontwikkeling boven Gennep

De brand in Beugen © SK-Media
Een grote brand in het Noord-Brabantse Beugen, net over de provinciegrens, heeft zondagochtend voor flinke rookontwikkeling gezorgd boven Gennep.
De brand woedde vanaf 8:45 uur in een bedrijfsverzamelgebouw op het industrieterrein.

Ramen en deuren

De brand kon volgens de Veiligheidsregio Limburg-Noord ook overlast veroorzaken in de omgeving van Gennep. De Veiligheidsregio adviseerde mensen die last hadden van de rook ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten. Ook werd een NL-Alert verstuurd voor de omgeving van Gennep en Ottersum. Rond 12:30 uur nam de rookoverlast af. De Veiligheidsregio adviseert mensen die last hebben van klachten zich te melden bij hun huisarts.

Asbest

Uit metingen van de brandweer is gebleken dat er geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. Ook is er in Gennep en Heijen geen asbest aangetroffen, wel zijn er witte kleine deeltjes as te zien in de haven van Gennep, maar die kunnen worden weggespoten met water. In afwachting van de metingen moest een amateurvoetbalwedstrijd in de buurt ook worden stilgelegd. Het duel tussen VV Achates uit Ottersum en SV Milsbeek meldde SV Milsbeek op Twitter: