L1mburg Centraal: Wat doet Den Haag met advies Remkes?

Afbeelding ter illustratie © iStock
Steeds drukker bij de pandjeshuizen, wethouders Echt-Susteren reizen geblinddoekt. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.
Bekijk hier de hele uitzending.

Kabinet neemt advies Remkes grotendeels over

Vrijdagmiddag kwam het kabinet met een reactie op het stikstofrapport van Johan Remkes. De aanbevelingen daarin worden grotendeels overgenomen. In 2030 moet de landelijke stikstofuitstoot zijn gehalveerd, dat vindt ook het kabinet. Wel denkt het meer tijd nodig te hebben om de 500 tot 600 bedrijven die veel stikstof uitstoten te laten stoppen. Volgens Remkes zouden deze bedrijven binnen één jaar moeten worden uitgekocht. Daarnaast moet er begin volgend jaar een landbouwakkoord komen, met daarin afspraken tussen de politiek, boeren en andere partijen. Wij peilen de reacties bij Geert Gabriëls, stikstofgedeputeerde, en bij Andrea Bakker van de Natuur- en Milieufederatie Limburg, de overkoepelende organisatie van 101 natuurorganisaties in onze provincie.

Steeds drukker bij de pandjeshuizen

Hogere energieprijzen en duurdere boodschappen. Iedereen merkt dat het leven duurder is geworden. Maar waar vroeger alleen de laagste inkomens direct in de problemen kwamen, treft het nu ook vaker de middeninkomens. In een reeks verhalen gaan we op zoek naar de stille armoede. Deze keer zijn we in een pandjeshuis, waar mensen spullen aanbieden om direct wat cash geld te hebben.

Wethouders Echt-Susteren reizen geblinddoekt

Hoe is het om blind of slechtziend door het leven te gaan? Twee wethouders van de gemeente Echt-Susteren gingen geblinddoekt met de trein van Echt naar Roermond, om dat te ervaren. Zaterdag is het namelijk de Internationale Dag van de Witte Stok.

Valkenburg eert Philippe Gilbert

Het wielerseizoen op de weg is afgelopen. Toch is er komend weekend nog onverwacht toetje voor de Limburgse wielerfans. De Belgische topwielrenner Philippe Gilbert heeft ervoor gekozen om zijn afscheid als beroepsrenner in Valkenburg te vieren.