D66 kiest voor jonge kandidatenlijst Statenverkiezingen

Marlou Jenneskens © D66
D66 kiest voor de Provinciale Statenverkiezingen van volgend jaar voor een verjonging van de fractie. De partij heeft op de voorlopige kandidatenlijst vier mensen jonger dan dertig jaar.
Lijsttrekker Marlou Jenneskens (31) uit Maastricht was al gekozen door de leden van D66 Limburg.

Namen

Achter Jenneskens staat de 22-jarige Anne Wesseling uit Baarlo op plek twee. Zij houdt zich momenteel binnen het ministerie van Economische Zaken bezig met het stimuleren van ondernemerschap. Mathijs Stocks (32 jaar, Tegelen) is ondernemer en eigenaar van een horecazaak in het Duitse Neuss. Hij staat op plek drie. Statenlid Leon Vaessen (43 jaar, uit Sittard) bezet plek vier op de lijst, vóór Marjolein Korvorst (44 jaar) uit Heerlen.

Twintigers

Naast Anne Wesseling staan er met Japhet Stone (Bocholtz, 23 jaar), Eveline van Eerd (Maastricht, 22 jaar) en Marc Vervuurt (Venlo, 28 jaar) nog drie twintigers aan top van de lijst op de plekken zes, zeven en acht.
"We zitten in Limburg echt in een positieve flow met D66, met veel nieuwe, jonge leden", zegt lijsttrekker Jenneskens. "Ons ledenaantal blijft maar groeien en dat zie je ook aan onze lijst. Je ziet dat jonge mensen via de politiek willen meepraten over de toekomst van onze provincie. Want het is immers hún toekomst waar het over gaat."