Zwembad Steyl dicht vanwege hoge energiekosten

Zwemles in Steyl is verleden tijd © iStock
Zwemschool Rodan stopt vanaf november met alle activiteiten in het zwembad in Steyl. Het is volgens het bedrijf te duur om de locatie open te houden vanwege de enorm gestegen energieprijzen. Dit betekent waarschijnlijk het definitieve einde voor het Steyler zwembad.
Het zwembad in Steyl is al zestig jaar oud en qua energiehuishouding en technische installatie niet meer van deze tijd, zo stelt de zwemschool. Dit zorgt dan ook voor ‘een onoverkomelijk probleem’.

Verplaatsen

Daarom heeft Rodan besloten om alle activiteiten in Steyl te verplaatsen naar de andere locatie in Venlo. Bert Hendriks van Rodan schat dat er wekelijks 600 tot 700 mensen gebruikmaken van de locatie in Steyl. Al die mensen krijgen nu de mogelijkheid om op dezelfde tijden dezelfde lessen te volgen in Venlo. Volgens Hendriks is er in Venlo voldoende plek om de zwemlessen op te kunnen vangen. 'We zien landelijk berichten van zwemscholen die helemaal moeten sluiten. Wij zijn blij dat we iedereen een alternatief aan kunnen bieden.'

Drukker

Het besluit heeft volgens Hendriks geen gevolgen voor mensen die al gebruik maken van het zwembad in Venlo. 'Het kan wat drukker zijn, maar er is daar plek en ruimte genoeg om alles op te vangen. Ook nieuwe aanvragers hoeven niet langer te wachten om te kunnen beginnen met zwemlessen.'

Einde voor zwembad

Het besluit om de zwemlessen te stoppen betekent hoogstwaarschijnlijk ook het einde voor het zwembad in Steyl. Voor Rodan is de keuze definitief en de kans dat de eigenaar een andere huurder voor het zwembad vindt lijkt niet groot.