Zacht oktoberweekend met wat regen, daarna warmer en droog

Afbeelding ter illustratie. © iStock
Na een aantal grauwe herfstdagen met regen wordt het dit weekend wat zachter weer. Beide dagen houden we het niet droog, maar de temperatuur loopt wel op. Maandag kan het zo'n 23 à 24 graden worden in Limburg.
Vrijdag moeten we het nog wel doen met een echte herfstdag. Motregen wordt afgewisseld met echte regen. Slechts af en toe is het even droog.

Zachte nachten

Het KNMI-weerstation in Haler was vrijdagochtend het koudst, met vorst aan de grond. De komende nachten zakt de temperatuur niet meer zo hard. Het kwik blijft volgens Meteo Limburg de komende nachten rond de 11 graden of net iets hoger steken.
Zaterdag zijn er overdag nog perioden met regen, maar in de loop van de middag wordt het geleidelijk droger. Zondag kan nog een bui vallen, maar blijft het meestal droog. De temperatuur loopt op naar zo'n 18 graden op zaterdag en zo'n 20 graden op zondag.

Droog en zonnig

Na het weekend krijgen we stiekem nog wat nazomerweer. Met maandag maximaal zo'n 24 graden. Ook in de dagen erna blijft de temperatuur iets boven de 20 graden hangen. Lees het uitgebreide weerbericht voor Limburg.