Drukte op weg verwacht door herfstvakantie in noorden

Afbeelding ter illustratie. © iStock
Vanwege de start van de herfstvakantie voor scholieren in het noorden van het land, wordt er vrijdagmiddag grote drukte verwacht op de weg.
Volgens de ANWB moeten automobilisten rekening houden met een 'stevige' avondspits, die vroeg begint.

Regenachtig weer

Door het verwachte regenachtige weer zullen de files waarschijnlijk nog wat langer zijn dan anders bij een vakantie-uittocht, aldus de ANWB. De meeste vertraging verwacht de ANWB op de A2 en de A27 van Utrecht naar het zuiden en de A1 en de A12 richting het oosten. Bekijk de actuele situatie op de Limburgse wegen.
Ook op Schiphol zal het naar verwachting druk zijn met lange rijen wachtende vakantiegangers.

Zuiden een week later

Onder regio noord vallen de provincies Groningen, Friesland, Overijssel en Noord-Holland, vrijwel heel Flevoland, het Gelderse Hattem en het Utrechtse Eemnes. Voor de andere twee regio's, zuid en midden, begint de herfstvakantie op 21 oktober.

Naar Frankrijk

In de herfstvakantie is met name een uitje in eigen land populair, ziet de ANWB, maar de verwachting is dat er ook Nederlanders naar Frankrijk gaan, waar er door stakingen nu brandstoftekorten zijn bij tankstations. De afgelopen dagen zijn er zeker 350 meldingen binnengekomen bij de ANWB van Nederlanders die in het land zijn gestrand. De ANWB raadt reizigers die naar Frankrijk gaan aan de tank bij de grens in België of Luxemburg nog eens vol te gooien om nare verrassingen te voorkomen.