Circus in de Zorg tovert een lach op het gezicht van ouderen

Circus in de Zorg tovert een lach op het gezicht van ouderen © Circus in de Zorg tovert een lach op het gezicht van ouderen in Weert
Als jij niet zo makkelijk naar het circus kunt komen, dan komt het circus toch gewoon naar jou. Zoiets moeten ze gedacht hebben bij Circus in de Zorg. Een verzameling professionele artiesten, inclusief clown Frenky, toert door het hele land om bewoners van zorgcentra een mooie middag te bezorgen. Zo ook in Weert.
Tot genoegen van de senioren in Weert.

Happening

"Voor onze bewoners betekent zo'n uitstapje ontzettend veel. Ze zijn heel even uit het verzorgingshuis en komen in een compleet andere wereld terecht. Alleen al het busritje naar het circus toe is een hele 'happening' voor ze", zegt welzijnscoach Lotte Krekels van Stichting Land van Horne.

Lachen

De artiesten zijn niet alleen lenig en grappig, maar ook sensitief en begaan met het oudere publiek. Acrobaten doen spannende acts in de lucht, clown Frenky maakt de bewoners van zorgcentrum Hieronymus in Weert aan het lachen en honden en katten laten soms de meest onmogelijke kunsten zien.

Tot leven

"Samen creëren we een plek vol magie en avontuur, die de dagelijkse belemmeringen even helemaal doet vergeten. Dat maakt de voorstelling toegankelijk, liefdevol en onvergetelijk voor oudere mensen die vaak te maken hebben met dementie. Ik krijg vaak te horen dat sommige bewoners, die in een zorgcentrum normaal stilletjes in een hoekje zitten, hier helemaal tot leven komen. Voor ons is er geen mooier compliment", zegt vat Frenky van Circus in de Zorg zijn werk samen.