Zuyd Hogeschool derde beste hogeschool van Nederland

Zuyd Hogeschool is verkozen tot derde beste grote hogeschool van Nederland © Zuyd Hogeschool
Zuyd Hogeschool heeft, net als vorig jaar, de derde plek behaald in de categorie 'grote hogescholen' in de Keuzegids hbo 2023, die jaarlijks wordt uitgebracht voor hbo-studiekiezers. Ook zijn zeven opleidingen gekwalificeerd als 'Excellent' en kregen ze het kwaliteitszegel 'Topopleiding' toegekend.
Zuyd Hogeschool deelt het podium met Avans Hogeschool in Noord-Brabant en Hogeschool Windesheim in Overijssel en Flevoland.

Topopleidingen

19 van de in totaal 38 beoordeelde opleidingen belandden in de top drie van hun categorie. Zes opleidingen behaalden een eerste plaats, zeven opleidingen een tweede plaats en zes een derde plaats. Ook heeft de Keuzegids een aantal opleidingen benoemd tot Topopleiding. Deze opleidingen behoren volgens de gids tot de beste van Nederland. Het gaat om de opleidingen Docent Muziek, Ergotherapie, Fysiotherapie, Logopedie, Mens en Techniek | Biometrie, Theater en Verloskunde.

Podiumplek

"Het is goed om te zien dat onze passie voor de ontwikkeling van onze studenten en focus op de kwaliteit van het onderwijs wederom tot uiting zijn gekomen in een podiumplek als een van de drie beste grote hogescholen van Nederland. Dit resultaat is de verdienste van ál onze studenten en collega’s", verklaart de voorzitter van het College van Bestuur, Luc Verburgh.