Roerdalen vangt 70 vluchtelingen op bij tankstation

In Herkenbosch worden zo'n 70 Oekraïense vluchtelingen opgevangen. © Google Maps
De gemeente Roerdalen vangt vanaf 15 november maximaal 70 Oekraïense vluchtelingen op op het terrein van een tankstation in Herkenbosch.
Dat laat de gemeente woensdag in een brief weten aan omwonenden.

Tussenoplossing

De gemeente noemt de noodopvang een tussenoplossing en deze zal vooralsnog één jaar duren. "De bewoners gaan wonen in vijf groepsaccommodaties op het terrein. Naar verwachting zullen er veel vrouwen en kinderen worden opgevangen. Daarmee bieden we de Oekraïense vluchtelingen een helpende hand, en levert de gemeente Roerdalen een bijdrage aan de gemeentelijke noodopvang", staat in de brief voor omwonenden.

Tijdelijke woningen

In de tussentijd werkt de gemeente aan tijdelijke woningen voor statushouders, urgente woningzoekers, starters en vluchtelingen uit Oekraïne. De verwachting is dat er zes kleine woonerfjes, met maximaal 12 woningen per stuk, verdeeld worden over zes dorpen in de gemeente Roerdalen. Medio 2023 zijn de woningen klaar om bewoond te worden. De gemeente laat in een verklaring weten dat er momenteel nog volop aan gewerkt wordt: "Denk aan bouwkundige aanpassingen, brandveiligheid en de inrichting. Ook zorgt de gemeente voor medische en maatschappelijke begeleiding."